Съд в Норвегия осъди екскомандира на руската ЧВК Вагнер“ Андрей Медведев

...
Съд в Норвегия осъди екскомандира на руската ЧВК Вагнер“ Андрей Медведев
Коментари Харесай

14 дни затвор за бившия командир на „Вагнер“ в Норвегия

Съд в Норвегия осъди екскомандира на съветската ЧВК „ Вагнер “ Андрей Медведев на 14 дни затвор. Присъдата е по обвиняванията за хулиганство и носене на въздушно оръжие на публично място, оповестява The Washington Post.

В същото решение се показва, че Медведев е оневинен по обвиняването за потребление на принуждение против полицаи по време на ареста си.

Припомняме, че служители на реда  задържаха руснака пред пъб в Осло след сборичкване в бар през февруари 2023 година

В съда Медведев призна, че е оказал опозиция при арест и е плюл, когато е бил с белезници, но отхвърли да е ритал служителите на реда.

Медведев потърси леговище в Норвегия и твърди, че в Русия може да бъде погубен. За норвежките управляващи обаче молбата за леговище на Медведев се трансформира в внимателен дипломатически въпрос.

Правозащитна организация помоли Норвегия да прояви схващане към обстановката на 26-годишния някогашен пълководец и се базира на травматично детство, както и желанието да избяга от „ Вагнер “.

Той съобщи, че е подготвен да опише всичко, което знае за сенчестата частна военна компания и нейния притежател Евгений Пригожин, милионер с връзки с съветския президент Владимир Путин.

В началото на април той беше арестуван в Швеция. Руснакът пътувал с рейс от Норвегия за Швеция. Целта на пътуването му била да си купи по-евтино цигари.

Той е арестуван, защото няма право на престояване в Швеция. Има опция да живее единствено в Норвегия, само че не е хванал рейса за връщане.

Медведев твърдеше, че не е знаел, че не би трябвало да напуща Норвегия.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР